19 Şubat 2012

Mazlumun Ahı


Sayın Başbakan'ın birkaç gün önceki grup konuşmasının bir bölümünde de belirttiği üzere nasil ki Irak, Mısır ve Libya da mazlumların ahını alanlardan o ah bir şekilde çıktıysa elbette ve evet Suriye de de çıkacaktır.

Bu meyanda bir diğer "ah çıkması" durumunun, Uludere'de ahı alınan vatandaşlarımız ile ilgili olarak da gerçekleşeceğini, Başbakanın bu konudaki kararlılığına ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Uludere Alt Komisyonunun samimiyetine inanarak söyleyebilirim.

Uludere hadisesi ile ilgili olarak, iktidara yönelik kimi haklı kimi de haksız tüm eleştirilerin sonuç itibariyle Başbakan tarafından göz ardı edilmediği kanaatindeyim.

Bu katliamın nihai hedefinde Başbakanın, Genel Kurmay Başkanının, MİT Müsteşarının yıpratılma ve itibarsızlaştırma amacının olduğu ve bununla birlikte devam eden askeri operasyonlarla bir anlamda bunalan terör örgütüne nefes aldırma ve BDP ye de siyasi propaganda zemini hazırlama maksadının bulunduğu apaçık ortadadır.

Bu özellikleriyle bu hain operasyonun son derece profesyonelce hazırlanmış olduğunu belirtmek gerekir.

Henüz böylesine "iyi" organize edilmiş bu operasyonun teknik detayları ve failleri kişiler bazında kesinleşmemiş olsa da, grup ve oluşumlar bazında hadisenin faillerinin terör örgütü ile birlikte hareket eden ve maalesef ordu ve istihbarat teşkilatımız içinde, halen bu kurumlardan uzaklaştırılamamış birtakım illegal yapılanmaların bileşkesinden oluşan hain yapı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmiş bir operasyon olduğu kanaatini taşıyorum.

Ancak iktidarın olayın aydınlatılmasına yönelik samimiyetine inanmakla birlikte, hadisenin gerçekleşmesini takiben örneğin cenaze törenlerinde bulunmak ve ilk andan itibaren mağdur vatandaşı sahiplenmek gibi konularda arzu edileni tam anlamıyla yapamadığını üzülerek belirtmek isterim.

Bu anlamdaki eksikliğini gecikmeyle de anlamış olmanın mahçubiyeti ile birlikte durumu telafi etmek ile ilgili iktidarın bölgeye ve taziye evlerine ziyaretlerini, TBMM İnsan Hakları Komisyonunda bir Uludere alt komisyonu kurmasını, tazminat tahsisi vs gibi çalışmalarını ise öncelikle Başbakanın şahsında samimi buluyorum.

Ben ümitliyim, ne Başbakan Uludere'yi unutacak ya da unutturacaktır ne de mazlumların ahı yerde kalacaktır.

Twitter : @cngzkync