13 Ocak 2012

Doğmayın Kürtler


TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu nun daveti üzerine komisyona gelip konuşma yapan Prof.Dr. Anıl Çeçen in ‘’skandal’’ sözleri hayret verici.
İnsanın kanını donduracak nitelikteki bu kabul edilemez açıklamaların sahibinin, bir dönem Halk Evleri olarak bilinen kuruluşlarda yöneticilik yapmış olması ise, sözkonusu açıklamalara bakıldığında, taban tabana zıt ve bir başka çelişkili durum.
İnsan ister istemez, madem fikri ve zikri TBMM İnsan Hakları Komisyonununda da gördüğümüz üzere hesapsızca savaş nidaları atacak yönde idi, onunla bu manada aynı görüşte olmadığını Halk Evleri yetkililerinin yaptığı son açıklamalardan da kamuoyu olarak bildiğimiz devrimci çizgideki kuruluşlarda, nasıl hangi maksatla bulundu diye sormak istiyor.
Zamanla fikri ve zikri mi değişti, yoksa hep böyle bir zihniyetle mi vardı ? Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki görevi süresince de, bu zikrettiği ve 40 ların Almanya sında bariz uygulamalarını tarihten görüp bildiğimiz, en hafif tabiriyle ‘’baskıcı’’ , metodlar içeren zihniyete paralel öğrenciler mi yetiştirdi bu güzelim memlekete ?
Eğer öğrencilerinide komisyonda deklare ettiği zihniyete paralel  yetiştirdi ise halen yetiştiriyor ve de yetiştirmeye devam edecek ise, hakikaten işte o zaman vah bize vahlar bize. Neyse ki Türkiye artık, genel anlamda zihniyet olarak söz konusu profesörün fikren oldukça ilerisinde bulunuyor.
’Türkiye de İnsan Hakları Hukuku uygulanamaz, mesele bu hukukla çözülemez, savaş hukuku uygulanmalı’’ diyen ve Kürt halkını yok etme adına ‘’nerede bir topluluk varsa üzerlerine füze yollanmalı’’ ve ‘’doğumları engellenmeli’’ diyen zihniyeti ; İnsanlığım ve bu ülkenin bir bireyi olarak, devletimin biz vatandaşları adına imza ettiği ve yasalaştırdığı, Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesinin ilgili maddesinden doğan insanlık hakkım adına eleştiriyor ve KINIYORUM.
Not:
Türk Ceza Kanunu Madde 76 :  ‘’Milli, Etnik, Irki veya Dini bir grup içinde doğumlara engel olmaya yönelik tedbirlerin alınması soykırım suçudur.’’
Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi :  “Ulusal, Etnik, Irksal ve Dinsel bir grup içinde doğumları engelleyecek yöntemlerin uygulanması soykırımdır."