20 Mayıs 2011

Ak Parti YÜKÜMLÜDÜR !

Ben senin gibi hükümetten yana değilim, ben muhalifim, yandaş değilim diyerek kabadayı bir duruşa gerek yok. Ortada kim ne dersin yaklaşık sekiz yıldır sandıkların şampiyonu  ve bir anlamda çoğu gönüllerin şampiyonu olmuş bir Ak Parti gerçeği var.
Normal koşullarda , merkez sol parti olan CHP’ nin temel politikalarında olması gereken ve yıllarca sadece sözde duyduğumuz; ‘’özgürlükler, sivilleşme, demokratikleşme’’ ve dolayısıyla ‘’normalleşme’’ adına sol siyasetin vaad edebileceği hemen her konu, merkez sağı şu anda halkın teveccühü ile temsil eden Ak Parti tarafından hemen hemen realize edilmiş durumda.  
Elbette her şey tastamam değil. En tamam olmayan ve hayati önem taşıyan konu olan Anayasa değişikliği ise halen beklemede.
A.Turan Alkan’ın geçen akşam izleyici olarak katıldiğim söyleşisinde sarf ettiği şu söze katılmamak mümkün değil..: ‘’Siyaseten bu günlerde siyasi fikirler çarpışmıyor, insanların hayat tarzları ve dünya görüşü sandıkları şeyler çarpışıyor ve bunlar hangi siyasi partide kendileri için görünür hale gelirse, insanımız gidip bu partilere oy verecek. Politikalar felsefeler programlar çarpışamıyor ve aslına bakarsanız sağlıksız bir siyaset doğuyor’’.
Seçmenler; darbeler ve yakın zamana kadar ‘’Ergenekon’’ başlığı altında toplanabilecek bazı darbe girişimleri sonrasında, adeta deprem sonrası panik anında, güvenli bir yer arayan çaresiz insan misali kendine sığınacak bir yer arıyor.
Deprem sonralarında yaşanan panik haline benzer durum henüz devam ediyor ve maalesef henüz tam anlamıyla normalleşemedik. Önümüzdeki dönemin siyasi tarihimiz açısından oldukça önemli olacağı kanaatindeyim.
Bu dönemi kasetsiz, sivil iradeyi tüm kurumlarda hakim kılarak, çeteci ve cuntacılardan tamamen arınarak, gürültüsüz patırtısız, birbirimizin kimyasını bozmadan, geçirebilirsek ve elbette tamamen YENİ ve SİVİL ANAYASA üretmeyi başarabilirsek, ülkemiz siyaseti büyük oranda yerine oturacaktır.
Ak Parti gerçeği, varlığını korumak ve kendisine gösterilen teveccühün hakkını vermek adına yeni dönemde,  en önemli ülke meselesi olarak gördüğüm ve diğer bir çok meseleyi kökünden kalıcı olarak çözebilecek yeni ve sivil anayasayı, tüm kesimlerin ortak paydası olacak şekilde oluşturmalıdır.
Ak Parti , ‘’Çıraklık ve Kalfalık’’ dönemi eserlerine ilaveten, ’’Ustalık Dönemi’’ adını verdiği yeni dönemde ‘’Yeni ve Sivil Anayasa’’ ile en kalıcı eseri yapmakla YÜKÜMLÜDÜR.

20 Mayıs 2011
Twitter : @cngz_kync