13 Mayıs 2011

SÖYLEŞİ : Ak Parti Adana Mv.Adayı NECDET ÜNÜVAR


Bugünkü Konuğum , Ak parti Adana Mv.Adayı  Sayın Necdet Ünüvar.  Bir dönem önce de milletvekili olarak mecliste bulunan Sayın Necdet Ünüvar , 167 milletvekili nin yeniden aday gösterilmediği bu seçimlerde Adana 3. Sıradan yeniden aday gösterilerek , Sayın Erdoğan’ın yeni ekibinde de yer alması ile dikkatimi çeken adaylardan. Kendisi ile hem kendisini daha yakından tanımak için, hem de yeniden aday gösterilmesine dooğru uzanan süreci söyleştik.

-Sayın Ünüvar, Yeni Dönemde Sayın Erdoğan Tarafından Yeniden Aday Gösterildiniz,  Adana 3.Sıradan Mv.Adayı Gösterildiniz. Öncelikle Tebrik Ediyor Başarılar Diliyorum. Söyleşimize ‘Aday Gösterilmeniz Sizin İçin Süpriz Oldu Mu ? Aday Gösterileceğinizden Eminmiydiniz ?’’ Sorusuyla Başlamak İsterim.
Hayır, sürpriz olmadı ama bu, aday olacağımdan emin olduğum anlamına da gelmez. Bize düşen, hangi görev verilirse o doğrultuda yılmadan, bıkmadan çalışmaktır.

-Bir Tıp Doktoru Olarak, Neden Mesleğinizi İcra Etmek Yerine Siyaseti Tercih Ettiniz?
Bilindiği gibi 2002-2007 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı yapmıştım. Bu süreçte belki mesleğimi yapamadım ama mesleğimle ilgili pek çok güzelliği hayata geçirme fırsatım olmuştu. Siyasette de aynı yönde çalışmalar yaptığımı düşünüyorum.

-Tıp Doktoru Olmanız Nedeniyle Ve Yeniden Aday Gösterilmenizden Hareketle, Ufukta Bir Saglık Bakanlığı Var Yada Olabilir Diyebilirmiyiz ?
Herhangi bir üst göreve talip olmak benim tarzıma uygun bir davranış değildir. Bize düşen şu aşamada Türkiye’yi daha yükseklere taşıyacak yönde çalışmaktır.

-Siyasetle Uğraştığınız Dönemde Doktorluk Karşyerinizle İlgili Olarak Kendinizi Yenileme Ve Güncel Tutmakla İlgili Bir Şeyler Yapıyormusunuz ? Milletvekilliği Süreniz Bittiğinde Kaldığınız Yerden Mesleğinize Devam Etmeyi Düşünüyormusunuz ?
Malesef mesleğimle ilgili olarak düzenli okumak mümkün olmuyor ama yine de fırsat buldukça gelişmeleri takip etmeye çalışıyorum.

-Bize Sayın Erdoğan İle İlk Tanışmanızı Anlatabilir Misiniz ?
Sayın Başbakanımızla Müsteşarlığım esnasında tanışmıştık.

-Siyasete Ak Parti İle Mi Başladınız  ? Ak Parti Öncesi Siyasi Çalışmalarınız Olmuş Muydu?
Siyasetle ilgilenmeye ilk kez Ak Parti ile başladım. Daha önce herhangi bir siyasi faaliyetim olmamıştı.

-Kayıp Çocukları Araştırma Komisyon Başkanı Olarak, Türkiye’de Çocuk Kayıplarının Önlenmesinde Yeni Denilebilecek Hangi Çalışmalarınız Var  Veye Olacak? 2010 Verilerine Göre 1570 Kayıp Çocuğun Bulunduğu Ülkemizdeki Bu Sayı Oldukça Fazla Sayılmazmı?
Her bir çocuğumuzun kaybı bile toplumda derin üzüntülere yol açmaktadır. Biz de “yeni kayıp çocuklar olmasın” diye çok detaylı bir çalışma yaptık ve çözüm önerilerimizi geçen hafta TBMM’ye sunduk. Rakamlara baktığımız zaman Batı ülkelerinden sayı fazla değil ama yine de ciddi tedbirler almamız gerektiğini söyleyebilirim.

-Ailenizde Daha Önce Herhangi Bir Partide Siyaset Yapan Biri Oldu Mu ? Siz Ailenizin İlk Siyaset Yapan Bireyimisiniz?
Ailemde benden önce siyasetle ilgilenen birisi yok.

-Siyaset Dışında Vaktinizi Ne Yaparak Değerlendirmektesiniz ? Hobileriniz Nelerdir   ? Mesela Spor İle İlgilimisiniz ? Hazır Spor Demişken Her Hangi Bir Takımı Tutmaktamısınız ?
Siyasetle yoğun bir şekilde uğraşınca diğer aktivitelere fırsat kalmıyor. Okumak için gayret sarfediyorum ancak spor yapmaya pek zamanım olmuyor. Takım olarak Beşiktaş, Adanaspor ve Adanademirspor’u tutuyorum. Başarılı olmalarını da can-ı gönülden temenni ediyorum.

-Adana Milletvekili Adayı Olarak, Adana Seçmenine En Önemli Diyebileceğiniz Projeniz Ve Vaadiniz Nedir ?
Tıp Doktoru kökenli bir siyasetçi olarak Adanalı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden daha fazla ve daha kaliteli yararlanacağı çok güzel projelerimizin son aşamasına geldik. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Adana mükemmel sağlık tesislerine kavuşacak.

-Allah Bağışlasın 3 Çocuk Babası Bir Milletvekili Ve Şimdide Yeniden Aday Olarak, Çocuklarınıza Ve Ailenize Yeterli Zaman Ayırabiliyormusunuz  ? Çocuklarınızın Siyasete İlgileri Nasıl ?Aralarında Babaları Gibi Birgün Bende Milletvekili Olmak İstiyorum Diyen Ve  Planlayan Var Mı ?
2 kızım var, birisi Şehir Plancısı, siyaset düşünmüyor. Diğeri Lise 2’de okuyor. Oğlum İşletme Fakültesi 2.sınıfta okuyor, siyasetle şu anda kısmen  ilgili, siyasetçi kumaşı da var ama ileride ne olur bilemeyiz.

-Ak Parti Olarak Samimi Bir Özeleştiri Sorusu Sormam Gerekirse, Sağlık Alanında Şunuda Layığı Gibi Yapamadık Dediğiniz Bir Konu Varmıdr  ?
Sağlıkta 9 yıldır hakikaten müthiş şeyler yapıldı. Belki bazı hizmet alanları öne çıkmış olabilir ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim: çok şey yapıldı ama inşallah daha çok şeyler yapılacak ve Türk insanı bunu hak ediyor.

-Devam Eden ETÖ Davası Sizce Türk Siyasi Hayatına Nasıl Bir Etki Yaratmaktadır ?
Bu davanın sanıklarından bazılarının aday yapılmasını Türk halkı ibretle takip etmektedir. Bu partilerin bazı yöneticilerinin ve bazı seçmenlerinin dahi bu tabloyu tasvip etmediğini düşünüyorum.

-Ak Partide Siyaset Yapmak Ve Milletvekili Olmak Üzere 6000 Civarı Başvuru Yapılmışken Sadece 167 Milletvekilinin Tekrar Aday Gösterilmemiş Olması, Genelde Müracatların Yeterlilik Anlamında Aranılan Kriterlere Çok Da Uymadığı Anlamına Mı Geliyor ?
TBMM’de 550 milletvekili var. Doğal olarak bazı aday adayları aday olamayacaktı. Bazı milletvekili arkadaşlarımız aday olmadılar, pek çoğu ile konuştum. Arkadaşlarımız hadiseyi metanet ve olgunlukla karşılamışlar. Sonuçta bu bir hizmet yarışı ve hizmetin tek yolu da milletvekili olmak değil.

-Yeniden Aday Gösterilmeyen Milletvekili Arkadaşlarınızdan En Çok Hangisine Şaşırdınız ?
Bu sorunuza isim olarak cevap vermem doğru olmaz. Hepsi birbirinden değerli arkadaşlar; milletvekili olmasalar bile milletin hizmetinde devam edecekler..

-Twitter Ve Diğer Sosyal Medya Araçlarının Siyasetçiye Fayda Sağladığını Düşünüyormusunuz?
Nereden baktığınıza bağlı.. Ben twitter ve diğer sosyal medya araçlarının toplumla iletişimimize katkı sağlayan unsurlar olarak görüyorum. Amacına uygun kullanırsanız harcadığınız zaman size avantaj olarak dönecektir.

-Kolay Ulaşılabilir Bir Milletvekilimisiniz ? Özellikle Adana’dan Seçmenleriniz Dilediklerinde Size En Kolay Nasıl Ulaşabilirler ?
Kolay ulaşılabilir bir milletvekili olduğumu söylüyorlar. Sekreterim, Danışmanım veya direkt olarak bana telefonla, elektronik posta ve twitter’la ulaşıp, irtibat kuruyorlar.

-Seçimlerle İlgili Olarak Partinizin Ve En Yakın Rakibiniz Olan CHP Nin Oy Oranları Hakkında Tahmininizi Alabilirmiyim ?
Ak Parti’nin %50 civarında, CHP’nin yarısı kadar oy alacağını düşünüyorum.

-MHP Nin Baraj Altında Kalma İhtimali Çok Konuşuluyor, Sizin Görüşleriniz Bu Konuda Nedir ?
Yapılan kamuoyu araştırmalarıı MHP’nin baraj sınırında olduğunu söylüyor.

-Sayın Devlet Bahçeli’nin , Sayın Fetullah Gülen Hakkında Yaptığı Ve Çok Konuşulan Açıklamaları İle İlgili Olarak Görüşlerinizi Alabilirmiyim?
Fetullah Gülen Hocaefendi siyasi bir figür değildir, eğitim faaliyetleriyle öne çıkmış bir kanaat önderidir. Dolayısıyla konu siyasetin değil olsa olsa eğitimin bir konusu olabilir. Eğitim faaliyetleriyle de özellikle yurt dışında göğsümüzü kabartan işler yapılmaktadır.

-Son Olarak Siyaset Yapmak İsteyen Gençlerimize Tavsiye Ve Önerileriniz Nedir?
Okusunlar, kendisini geliştirsinler. Siyaset yapacaklarsa sadece bugünün bilgisi yetmez, yarının bilgisine de sahip olmak zorundadırlar.
13 Mayıs 2011
Twitter : @cngzkync