9 Mayıs 2011

SÖYLEŞİ : Ak Parti İstanbul Mv.Adayı F.BİLAL ŞENER


Bugünkü Konuğum , Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Adayı F.Bilal Şener . Yeni dönemde milletvekili aday listelerinde genç adaylar arasında adı öne çıkan İmam Hatip Lisesi kökenli adaylardan biri. Bir süre önce açıklanan milletvekili aday listelerinde adının da yer alması sonrasında, yoğun seçim kampanyası çalışmaları dolayısıyla söyleşimize ancak vakit ayırabilen, Sayın Bilal Şener ile kendisini daha yakından tanımak üzere kısa bir söyleşi yaptım. Samimiyeti güleryüzü ve paylaştığı tüm bilgi ve açıklamalar nedeniyle kendisine  teşekkür ediyor başarılar diliyorum.

-Aday olduğunuzu ilk duyduğunuzda neler hissettiniz?
Öncelikle şunu belirtmek isterim;bizler uzun yıllardır süregelen teşkilat çalışmalarımız neticesinde edindiğimiz terbiye gereği AK Parti'li olmak vasfının ötesinde bir sıfat benimsemedik.Bizde aslolan Türkiye'nin köklü değişimine,kutlu yolculuğuna bir parça da olsa katkı sağlayabilmektir. Dolayısıyla bu gün aday olduğum için değil,samimiyetle ifade ediyorum. Milletvekili listelerinde olmak olmamak bizler için belirleyici bir unsur olmamıştır. Tabiiki her biri kendi alanlarında namzet olmuş binlerce aday adayı arasından böyle bir teveccühe mazhar olmakonur ve gurur verici. İsmimin listelerde açıklandığını duyar duymaz ilk hissettiğim duygu tabii ki tarifsiz bir mutluluk. Kolay değil büyük ustanın listesindesiniz ve siz onun "ustalık dönemi" olarak adlandırdığı dönemin meclisteki aktörlerinden birisi olmak üzere milletin tercihine sunulmuş bir isimsiniz. Tabii zamanla bu mutluluk duygusu yerini derin bir mesuliyet duygusuna terk etti.İçinden çıktığımız,temsil ettiğimiz misyonun,büyüklerimizin,bize güvenenlerin üzerimdeki sorumluluğu büsbütün arttı. Kuşkusuz bunda sayın başbakanımızın adayların açıklandığı basın toplantısında dile getirdiği " bu kadro sadece Türkiyenin değil Şam’ın, Gazze’nin, Bağdat’ın, ezilmiş, sindirilmiş mazlum milletlerinde umudu olacaktır" ifadesininde payı büyüktür.

-Aday Gösterilmeniz Sizin İçin Süpriz Oldu Mu ? Aday Gösterileceğinizden Eminmiydiniz ?
Aday gösterilmemi süpriz olarak görmem için sayın Başbakanımızın teşkilatçılığı ve teşkilatçılığa bakışı hakkında hiçbir bilgiye sahip olmamak gerek. Oysa sayın Başbakanımız gençlik yıllarından itibaren içinden geldiği teşkilatının tercih ve beklentilerini ziyadesiyle önemsemiştir.Temayül yoklamalarında teşkilatlarımızın şahsıma göstermiş olduğu onur verici teveccüh ortaya çıktığında aday gösterilmek beniç açımdan süpriz olmaktan çıktı.

-İçinden çıktığım,temsil ettiğim misyon dediniz biraz açarmısınız nedir bu misyon?
Bu misyon benliğimizi kazandığımız,kendimizi konumlandırmamıza,ifade etmemize vesile olan İmam-Hatip'lilik misyonudur. Bizim yetişme dönemimiz postmodern darbe olarak adlandırılan 28 Şubat sürecine tekabül etmiştir. Bizim kuşağımız ciddi badirelerden sıyrılarak bugünlere gelmiştir. O kuşağın siyasetteki temsilcilerinden birisiyim bu hiçde yabana atılır bir yük değil.

-Esnaflık yaptığınızı göz önünde bulundurduğumuzda nasıl bir katkı sağlıyor mesleğiniz size siyasette?
Üç kuşak esnaflık yapmış bir ailenin çocuğu olarak babamızdan öğrendiğimiz alaylı tüccarlık tecrübesini iktisat fakültesinde tahsil ettiğimiz eğitimle birleştirerek buradayız. Sarraflık hakkında pekçok söz ve deyim kullanılmış bir meslektir. Bunların başında insan sarraflığı tabiri gelir bakış açısındaki zenginliği,öngörülü olmayı işaret eder. Özellikle Osmanlı döneminde sarraflık mesleğini icra edenler toplumda ziyadesiyle muteber kişi olarak görülür,mahkemeler özellikle bu meslek erbabının şahitlik etmesini dilermiş. Oluşan bu köklü güven unsuru bugünde büyük ölçüde varlığını muhafaza etmekte. Güvenle bu derece özdeşleşmiş bir mesleki disiplinden yetişmiş birisi olarak bu duruşu siyasette de sürdüreceğimi düşünüyorum.

-Peki bir İmam-Hatip mezunu olarak İHL lerin devam eden sorunları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Cümleleri net kuralım, İmam-Hatip Liseleri ve eğitim özgürlüğü konusundaki mevcut engeller antidemokratik dönemlerin bizlere bıraktığı mirastır. Dolayısıyla bu konudaki meseleler halkımızın talep ve beklentileriyle örtüşür hale gelmediği müddetçe tam olarak demokratikleşmeyi sağlamış bir ülke olduğumuzu söyleyemeyiz. Bakınız bir kaç gün evvel CHP İmam-Hatip Lisesi mezunlarının da polis olmasına olanak sağlayan düzenlemeyi anayasa mahkemesine götürdü. Tek başına bu husus bile satükocu zihniyetin dindar insanlarımıza karşı taşıdığı kin ve nefreti açıkca ortaya koymaktadır."Ben insan ayırmam" diyen bir genel başkanın halkın gözünün içine baka baka söylediği bu yalan evrensel sol değerlerin ülkemizdeki iz düşümü adına gerçekten hüzünlü bir durum. İnşallah 13 Haziran sabahı ülkemiz yeni bir anayasa için kollarını sıvadığında bir çok anlamsız yasak ve düzenleme gibi İmam-Hatip Liseleri ve eğitim özgürlüğü önündeki engellerde tarih çöplüğündeki yerini alacaktır. Birkez daha tekrar etmekte fayda var, bu yasaklar askeri vesayetin ve antidemokratik düzenlemelerin izlerini barındıran uygulamalardır ve süratle ortadan kaldırılması gereken düzenlemelerdir.

-Siyasete ilk olarak Ak Parti ile mi başladınız?
Siyasete Milli Görüş kadrolarında başladım.

-Ailenizde daha önce siyasetle uğraşan kimse oldu mu?
Şöyle diyeyim bende babam gibi milli görüş kadrolarında siyasete başladım.

-Seçilme olasılığı zor bir yerdesiniz, ne düşünüyorsunuz?
Ak Parti siyasetin Barcelonası'dır.Nasıl Barcelona çıktığı her maçın tartışmasız favorisiyse Ak Parti'nin vekil adaylarıda sırası ne olursa olsun seçilme şansı en yüksek olan adaylardır. Dolayısıyla seçilme olasılığı üzerinden konuşmanın bir anlamı yok, aslolan alışmaktır, gayrettir, sadakattir,liyakattir. Biz bu erdemleri uhdemizde barındırmak için gayret sarf ediyoruz. Mühim olan budur. Adaylık, vekillik, başkanlık bunlar gelip geçici şeyler aslolan sayın Başbakanımızında sıkça ifade ettiği gibi "baki olan kubbede hoş bir sada bırakmak".

Siyaset ve iş dışında boş vaktinde nelerle uğraşır Bilal Şener?
Siyaset ve iş dışında mı? Kalan zamanlarımda ilgilenmem gereken bir ailem var. Ama hobi olarak soruyorsanız binicilikde oldukça iyiyimdir ayrıca profösyonel bir fotoğraf makinem var zaman buldukça kendimi amaçsızca sokaklara bırakır ve elimde fotoğraf makinemle istanbul sokaklarında kaybolmaya bayılırım.

09 Mayıs 2011
Twitter : @cngzkync