5 Haziran 2012

Kürtaj Değil Patinaj


Sayın Erdoğan’ın ‘’Kürtaj Uludere’dir’’ ifadesinin ardından, kimsenin normalde pek de umurunda olmayan bu konu bir anda gündeme oturdu.

İki farklı konuyu bir cümlede birleştirip, resmi dilimize bir veciz söz daha kazandırmak gibi bir niyeti var mıydı Erdoğan’ın bilemeyiz elbette.
Ancak Uludere ve Kürtaj’ın muhatabı olan toplum kesimlerinin her ikisi de bu ‘’veciz’’ ifadeden şu anda oldukça mutsuz.
Erdoğan’ın kişi olarak samimiyetine hep inanmışımdır, ancak görünen o ki gelinen noktada Erdoğan’ın samimiyeti, bir çok sorunla boğuşan ülkemiz gerçekliğinde artık maalesef yeterli olamıyor.
Ak Parti olarak, bir yandan ülkeyi 10 yılda Merhum Özal’ın dönemiyle rekabet edecek düzeyde bir çok konuda hakikaten çağ atlatacaksınız, bir yandan da, gerekliliği tartışılır, kürtaj gibi bir çok zamansız gereksiz yeni konu başlığı açacaksınız. Bu, ülke enerjisini ve zamanını ‘’israf’’ etmek değil midir?
Bir yandan ‘’Muhafazakar Demokrat’’ bir parti oldugunuzu ifade edeceksiniz, diğer yandan İç İşleri bakanınız Taksim’de bir mitingde, çıkıp en hafif ifade ile ‘’koyu milliyetçi’’ konuşmalar yapacak, bu da yetmezmiş gibi aynı bakan bu sefer bir televizyon kanalına çıkıp Uludere hakkında, burada tekrar etmeye gerek dahi duymadığım ‘’daha koyu milliyetçi’’ ve insan vicdanını yaralayacak ifadelerde bulunacak. Hani Demokrattınız ?
Bir yandan partinizin yetkili ismi Hüseyin Çelik çıkıp (haklı olarak), İç İşleri Bakanınızın yanlış ifadelerini ortaya koyup bir anlamda partinizi toparlamaya çalışacak, diğer yandan da partinin genel başkanı ve ülkemin Başbakanı çıkıp parti kimliğinizle örtüşmeyen o ‘’vicdan sızlatan’’ açıklamalara sahip çıkacak. Hani siz herkesin her kesimin vicdanı olacaktınız ?
Bir yandan askeri vesayetle darbecilerle adeta kelle koltukta yiğitçe boğuşacaksınız ve demokrasi mücadelesi vereceksiniz, diğer yandan kürtaj, internet, basın özgürlüğü konuları da dahil olmak üzere tuhaf bir şekilde ‘’yasakçı’’ olacaksınız. Medya üzerinde Ak Partiyi samimiyetle dostça eleştirenlere baskı kuracak ve hatta ‘’tasmalı’’ diyeceksiniz. Hani özgürlükçüydünüz ?
Daha birçok konuda bu farklılaşmanın örnekleri burada yazılabilir, uzun uzun anlatıp sizleri yormaya gerek yok.
Bir yandan ülke halklarından ‘’milli görüş gömleğini çıkartık’’ diyerek oy alacaksınız, diğer yandan demokrat kimliğinden uzaklaşacak ve ‘’milli görüş gömleğini’’ ütüleyerek yeniden giyeceksiniz.
Milliyetçi Muhafazakar yeni eksen belki bir anlamda Ak Parti için öze dönüş ve doğaldır ama bu dönüş halkın önemli bir kısmına da sırtını dönüştür.
Ak Parti kendi diline ve halkın diline Kürtajı dolatsa da aslında mevcut durum Ak Parti sisyaseti açısından apaçık bir vizyonel söylem tükenişi ve patinajdır.
01 Haziran 2012
Twitter : @cngzkync