13 Mayıs 2015

Malkara Keşan Hoppala Paşam


Böyle bir tekerleme vardır halk arasında, birçoğunuz bilirsiniz...

Bilmeyenleriniz, duymamış olanlarınız var ise onlar da şu an duymuş oldular...

Genelde saçma sapan veya oldukça absürt bişeylerle karşılaşınca veya duyunca sarf edilen bir tepki söylemidir...

Madem öyledir, ne oldu da bu sözü başlık olarak kullandın diye de soruyorsunuzdur tabi şu anda...

Wallahi ne diyeyim, gün geçmiyor ki artık toplumda kanıksanmış tabiri ile ‘’havuz medyası’’ denilen mecralarda yeni bir saçmalıkla karşılaşmayalım...

Geçen gece de toplumda ‘’havuz medyası’’ dahilinde anılan kanalların birinde, AKP Adıyaman Milletvekillerinden Mehmet Metiner sahne almış...

‘’HDP Pensilvanya’nın Kürt koludur’’ demiş...

Şimdi tabi bu ifadeyi ilk gördüğünde insan önce içten bir kahkaha atıyor haliyle...

Yaw diyorsun Pensilvanya niree HDP nire ?

Tabi Pensilvanya derken ki kastının Gülen cemaati olduğu açık...

Ona sorarsanız HDP ile Gülen cemaati arasında bir organik bağ söz konusu...

Öyle ya...

Pensilvanya’nın yani Gülen Cemaatinin ‘’Kolu’’ diyor HDP için...

Yani Metiner’in iddia ettiği bağı ve ilişki ağını biraz daha detaylandırırsak şu sonuç ortaya çıkıyor...

HDP, Gülen cemaatinin Kürt kolu ise Demirtaş da Gülen cemaatinin bir hizmet eri falan sanırım...

Hımmm...

Metiner aklıyla, biraz daha ilişki ağını, bağını irdeleyecek olursak şu sonuç da karşımıza çıkıyor...

AKP’nin HDP ile birlikte yürüttüğü Çözüm Süreci aslında AKP’nin Gülen cemaatiyle yürütülmüş lakin Gülen cemaati AKP tarafından ‘’Paralel Yapı’’ olarak ilan edilip, Kırmızı Kitap kapsamında mücadele edilecek bir yapı olarak da tanımlanmış.

Madem birlikte çözüm arıyorlar niye mi Kırmızı Kitap kapsamına alınmış ?

Yaw ben ne bileyim... Metiner öyle diyor işte.

Bu konuları bir milletvekilinden hele de Metiner’den daha iyi bilecek değiliz herhalde....

Biliyorum oldukça karmaşık bir ağ çıktı ortaya...

Bu önemli tespitlerinden dolayı minnettar olduğumuz Metiner sayesinde ufkumuz açıldı ama ilşki ağını, bağını biraz özetleyelim ki daha anlaşılır olsun...

Özetle HDP de, Gülen cemaatine mensup bir yapı (kolu) ve Demirtaş üstün kalibreli Metiner aklına uygun olarak Gülen’in bir hizmet eri veya gönüllüsü, artı bu yapı ile Çözüm Sürecini yürüten AKP ise tabiri caizse yine ‘’saf köylü kızı’’ rolündeymiş.

Sanırım Metiner de,  tıpkı Akdoğan’ın bir anda zihninde yanan ampul sayesinde aydınlanması ve sorasında  ‘’Bize ve orduya Kumpas kurmuşlar’’ demesine benzer bir açıklama yapacaktır yakında.

Farkındayım...

Metiner’in tüm üstün siyasi zeka ve derin politik analiz içeren sözleriyle bizi HDP-Pensilvanya ilişkisi konusunda ışıl ışıl aydınlatmasına rağmen, ben yine de mantıklı bir ilişki ağı veya bağı oluşturamadım...

Wallahi zorladım ama olmuyor arkadaş ben napayım ?

Were Meydane Metiner....

HDP ile Gülen Cemaati arasında herhangi bir gizli anlaşma, gizli ittifak veya gizli bir şeçim tabanlı veya başka bir ilişkiyi Metiner veya partisi belgelesin, ben buradan iddia ediyorum Demirtaş da diğer HDP yöneticileri de derhal istifa etme erdemi gösterecektir.

Metiner bu iddiasını bir şekilde belgelesin, böyle bir durumu ortaya çıkarsın ben de köşemden her gün kendimce Demirtaş’ı istifaya davet eden yazılar yazmazsam namerdim.

Sen Metiner ve siz Metiner gibi düşünenler, eğer bu iddialarınızı elle tutulur şekilde belgeli olarak ispat edemezseniz de, elbette siz namertsiniz.

Cemaate aidiyet duyanlar arasından HDP’ye oy verecek olanları kast ederek, bunun üzerinden çirkin bir ifitira ve komplo teorisi ortaya atmak ise maksadınız işte tam da orada yine zırvaladınız demektir.

Ya Hu !

Cemaate aidiyet duyup da HDP’ye veya başka bir partiye oy vereceklerin özgür tercihlerine yaptığınız saygısızlığın hakaretin farkında mısınız ?

Cemaate aidiyet duyanların oy hakkı yok mudur ? Dilediklerine oy veremezler mi ? Sana ne ?
Ayıptır, yazıktır, günahtır be....

O insanlar senin partine oy verirken başının tacıydı da, 13 yıl yağan yağmurda birlikte kolkola yürüdünüz de, şimdi bir kısmının HDP’ye destek olacağı ihtimali belirince ‘’tu kaka’’ mı oldular ?!

Evet farkındayız...

Başaşağı gidiyorsunuz, oylarınız sürekli eriyor ve önceki seçimlere göre minimum %10 luk bir oy kaybına uğramış durumdasınız, kendinize özel yaptırdığınız, kamuoyuna kapalı ve önünüzde duran anketlerde oy oranının %40’ın altına düştüğü söyleniyor...

Her geçen gün daha da eriyor AKP’nin halk nezdindeki desteği.

Tüm telaşınızın, paniğinizin ve saçma sapan söylemlerinizin sebebinin, parti içinde giderek daha da gerginleşen ve enerji biriktiren fay hatlarının partinizde yaratacağı şiddetli deprem korkusu olduğunu da görüyoruz.

Metiner’den bahsetmişken, aklıma bir süre önce Adıyaman’dan aday olacakmış gibi diğer partilerin adaylarına televizyonlardan meydan okuyan Metiner’in neden Adıyaman’dan değil de İstanbul’dan ve seçilme ihtimali zayıf bir sıradan aday gösterildiği sorusu geldi.

Bir başka aklıma gelen şey de, Dengir Mir Mehmet Fırat’ın geçtiğimiz günlerde Twitter hesabı üzerinden ve Adıyaman’da seçim çalışmalarını yürütürken Metiner ve diğer Adıyaman AKP milletvekillerine yaptığı mal beyanı yapmaları çağrıları geldi.

Nezaketen de olsa çağrılara neden uymuyorsunuz  ?

Neyse, fazla uzatmayalım....

Metiner’in televizyonda sarf ettiği ‘’HDP Pensilvanya’nın Kürt Koludur’’ sözleri dışında, devamında sarf ettiği ilave akıl dışı değerlendirmeleri de var tabi ancak yazımızı fazla uzatmadan bir Kürtçe deyim ile bitirelim.

Kere reş xwe spi dıbine - Kara eşek kendini ak görür

Hoş kalın...
Twitter : @cngzkync