2 Kasım 2012

N'apmalı ?


Önceki iki yazımda terör örgütünün yeni eylem biçiminden hareketle Jitemvari dönüşümü dolayısıyla JKK olarak adlandırılabileceğinden bahsetmiş, bu değişime dikkat çekmiş, ‘’N’oluyor ?’’ başlıklı bir önceki yazımda ise terör örgütünün kısa bir özgeçmişini aktarmaya çalışarak, Kürt ve Türk Halkı Ne İstiyor, Terör Örgütü Ne İstiyor  ve Ne Yapmalı sorularını sormuştum.

Önceki son iki yazıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz, bugünkü yazımı okumadan önce okumadı iseniz, değerli vaktinizi ayırıp okumanızda fayda görüyorum.

N’oluyor ?             : http://www.haberx.com/noluyor_(19,w,12107,136).aspx

Şimdi izninizle bir önceki yazımdaki sorularıma dair düşüncelerimi sizlerle paylaşayım.  

Aslında her bir soru uzun uzun anlatılmayı ve belki onlarca madde ile açıklanmayı gerektiriyor.  Bu metodla bu sorular bir çok kişi tarafından şimdiye kadar defalarca cevaplandırıldı ve hala da cevaplandırılmaya ve içeriği bir şekilde doldurulmaya çalışılıyor...

Ben tüm bunları adeta bir derleme yapar gibi burada yeniden önünüze koymak niyetinde değilim.
Birileri çıkıp, Ya Hu kardeşim sen Halklar adına konuşma yetkisini nereden buluyorsun ve bu kanatlere nereden ? nasıl ? varıyorsun da diyebilecektir elbette..

Açıkçası bu tepkiler de hiç umurumda değil...

Elbette yorum ve ifadelerimin halkların yada soruya konu olan çevrelerin tamamının fikriyatını yansıttığı iddiasında da değilim...

Ancak genel ve ortak kanaatin, netice itibariyle her kesim için böyle olduğunu gözlemliyorum...
Ne mi diyeceğim ? 

Lafı dolandırmadan sadede geleceğim...

Neden mi ?

Çünkü her gün sadece ölüyoruz !

Çünkü artık sadede gelmeliyiz ! 

Kürtler ve Türkler Ne istiyor ?...

Sadece Kürtler ve Türkler değil, aslına bakarsanız Türkiye de yaşayan tüm halkların çoğunluğunun nihai istekleri ve dilekleri aynı.

Ülkede yaşayan tüm halklar, vatan bildiği ve yaşadığı ülke topraklarında, barış içinde mutlu ve huzurlu bir şekilde, temel insan hak ve özgürlüklerine eksiksiz sahip olarak, varlıklarını ve kültürlerini özgürce yaşayıp yaşatabilecek şekilde, kimsenin diğerine üstünlük taslamadığı ve üstün sayılmadığı bir ortamda, bütün bu koşulların da sivil iradeyle hazırlanmış bir anayasa ile korunarak teminat altına alındığı bir düzende, özgür ve eşit vatandaşlar olarak yaşamak istiyorlar.

Terör Örgütü Ne İstiyor ?...

Örgütsel varlığının devamı için kesintisiz savaşarak, sonunda kendisinin kendi siyasi ideolojisine paralel yönetebileceği  bir toprak elde etmek . Evet doğru okudunuz terör örgütünün nihai hedefi bir toprak parçasına sahip olmak.  Netice itibariyle terör örgütünün yüzyıllar boyunca dağda ve sürekli savaş halinde, ölerek öldürerek yaşamayı hedeflediklerini düşünmek apaçık safdillik olur.

N’apmalı ?...

Dedim ya lafı dolandırmaya gerek yok...

Açıklıkla hemen ifade edeyim...

Öncelikle Kürtler ve Türkler ne istiyor başlığı altında ifade ettiğim ve aslen ülkede yaşayan tüm halkları kapsayan ortak bir sorun olan, birinin diğerine göre eksik kalmış, evrensel ve insani tüm temel haklar verilmeli, ülkede yaşayan tüm halkları kapsayacak şekilde bunu süratle sağlamalı ve halklar arasındaki eşitsizlikler, yukarıda sözünü ettiğim çerçevede sivil bir anayasa ile de teminat ve koruma altına alarak süratle giderilmelidir.

Bunları kompleksiz ve önyargısız olarak başarabilecek bir Türkiye’nin önünde, daha müreffeh ve demokratik bir ülke olabilme yolunda sorun olarak geriye sadece argumanları zayıflamış bir terör örgütü kalacaktır.
Siyasi anlamda argumanları elinden alınmış bir terör örgütü ile mücadele etmek çok daha kolay olacaktır.

Ülkenin gelişim süreci önünde koca bir engel olarak duran Kürt Sorunu aslına bakarsanız genel olarak bir anlamda ülkenin kuruluşundan bugüne halen olgunlaşamamış, ne yazık ki tam gelişememiş demokrasisinin, yani kısaca ‘’demokratikleşme sorunu’’ nun da doğal bir sonucudur.

Evet ne demiştik ?

Terör örgütünün nihai hedef olarak, tabiri caizse buz gibi bir toprak talebi var...

E bu sorunu nasıl halledebilirz ?

Halledebilir miyiz ?

Bence demokrasi sorunlarını yukarıda bahsettiğimiz seviyede büyük ölçüde halletmiş ve buna paralel olarak ekonomik anlamda daha çok güçlenmiş bir Türkiye bu sorunu da halledebilir...

Nasıl mı ?

Bu sorununun çözümüne dair ne yapabiliriz noktasındaki düşüncelerimi de bir sonraki buluşmamızda paylaşayım...

Nasipse yeniden buluşmak üzere....

Hoş kalın... 

02 Kasım 2012
Twitter : @cngzkync