4 Temmuz 2012

Zana Öcüdür Öcü



Aman ha !...
Leyla Zana da kimmiş ?.
O kim oluyorda kalkıp barıştan, diyalogdan, silahsız çözümlerden bahsediyor ?
Üstelik o bir kadın ve bu da yetmezmiş gibi aynı zamanda bir Kürt iyi mi ?
Unutmadan ekleyelim, bir de yıllardır silahlı mücadeleyi desteklediği söylenirken, şimdi de kalkıp silahsız mücadeleden yana tavır koymaz mı ? Akıllara zarar bir durum bu, nasıl olur ?!
Allah muhafaza eylesin, ya bu ülkeye ‘’BARIŞ’’ denilen şey, bir Kürt kadının, kardeş kavgasına sevgili dost, Vahdettin İnce’nin de bir yazısında sözünü ettiği gibi, Kürt geleneklerine göre adeta ‘’beyaz tülbetini’’ başını açıp orta yere bırakarak, ’utanın ve artık barışın, kardeş kavgasını bitirin, hodri meydan ahali’’ manasındaki o cesur duruşu sonucu gelirse ?
Olacak iş mi bu şimdi ? Aman ha aman... !
Sakın onun eliyle ve girişimleriyle barış falan gelmesin bu ülkeye.
Barış gelmemeli değil mi Türk ve Kürt faşistler ?
Barış gelmemeli değil mi, insan kanından beslenen, analarımızı ağlatan  vicdansız yarasalar ?
Size soruyorum söyleyin söyleyin... Elbette gelmemeli deyin, rastgele kurşunlar sıkın barışa, vurun kırın öldürün bizi.
Öldürün, bizi öldürmeye devam edin ki gelmesin ‘’BARIŞ’’ denilen o lanet şey !

Ya Barış Gelirse...
Savaş baronları ne yapar sonra ? Taş mı yesinler ? Aç mı kalsın bu insansılar ?
BDP ne yapsın ? Barış dilini bir türlü siyasetine oturtamayıp şimdi iyice taca çıkmışken, hepten Kürt siyaseti dışında mı kalsın ?
MHP ne yapsın ? Bahçeli ne yapsın ? Barış olursa ülkede, hangi yeni söylem ve politikalarıyla halktan destek bulsun ve oy toplasın ki partisi ve kendisi varlığını sürdürebilsin ? On yıllardır önlerinde onlar için pek de güzel, kullanıma hazır bir siyasi arguman varken, kalkıp yeni argumanlar mı bulsun ?
Terör Örgütü ne yapsın ? Sözde temsil ettiğini söylediği Kürt halkının, eksik kalan bazı hakları da tastamam olur ve barış sağlanırsa, hangi argumanla Türküyle Kürdüyle ve diğer halklara mensup olanlarıyla insanımızı öldürsün ?
Hangi gerekçeler ile bir kısım Kürt vatandaşlarımızı kandırıp gençlerini dağa çıkarsın ? Nasıl varlığını sürdürsün bu bahanelerle ve kaçakçılık, uyuşturucu ticareti, insan tacirliği, adam kaçırma ve taşeron faaliyetlerinde bulunsun ?
Ergenekon adı verilen derin yapılanmalar ne yapsın ? İktidar, rant ve sonuç itibariyle total gücü ele geçirmek adına hangi taşeronlarla iş bitirsin bu derin hainler ?
Bazı gazetelerde köşe tutup, slogan ve klişe ısmarlama yazılarla var olmuş, dili sözde öz ama gerçekte çamurdan ibaret yazarlar ne yapsın ?
Yıllarca ‘’yobaz, gerici’’ vs diyerek küçümsedikleri aşağıladıkları siyasi partinin, kendilerinin yanından bile geçemeyeceği bazı reformları, eksikler kalsa da yapması ve eksik olanları da tamamlama ihtimallerinin belirmesinden rahatsız olan, o zavallılar ne yapsın ?
Barışa katkı sunacak bir dilleri olmayan, hamasetten beslenen, miadı çoktan dolmuş,  ‘’Zana’ks’’ gibi basit kelime oyunlarıyla ‘’barış’’ diyen insanları yekten yaftalayan, vicdandan yoksun o önyargılılar ne yapsın ?
Aman rahatsız olmasın onlar, çare çok basit... Engellenmelidir, önemsizleştirilmelidir, uzak tutulmalıdır Leyla Zana ve bundan sonra da onun gibi duruşlar sergileyebilecek, barış deme ihtimali olan tüm siyasi aktörler.
Savaş devam etmelidir olanca hızıyla..
Ölmeliyiz ölebildiğimiz kadar....
Leyla Zana kim miydi ? Boşverin şimdi onu ...
Zana olsa olsa... Öcüdür Öcü !

04 Temmuz 2012
Twitter @cngzkync