26 Temmuz 2012

Günaydın Sevgili Ülkem



Bak bi...
Suriye’de de Kürtler varmış duydunuz mu?
Bak hele bak... bazı yerleri ele geçirmişler falan...
Özgürlüklerini, kimliklerini, vatandaşlık haklarını ve tabi ki insanlık haklarını falan istiyorlarmış..

Wışşş...
Ya Hu ! Onlar Türkiye’den giden Türkmenlerdir, çölden geçerken bastıkları kuru otların kırılması sonucu çıkan Kart-Kürt sesi sonucu öyle sanmışızdır. Yokturlar YOK !
Ya Hu ! Ne güzel Suriye politikamızı da kenardan kenardan, ama içindeymişcesine aslanlar gibi uzaktan kükreyerek sürdürüyorduk ...
‘’Misliyle karşılık veririz’’..
‘’Buna müsade etmeyiz’’...
‘’Bu kabul edilemez’’...
‘’Gazabımız kötüdür’’...
‘’Sıcak bakmayız’’...
‘’Tasvip etmeyiz’’...
''Eywallah demeyiz''...
atem tutem men seni hamura katem men seni..... gibi gibi gibi...!

Gün Aydın Olsun...
Hani Suriye hakkında ‘’etkin dış politikamız’’ falan diyorduk ya, o artık dış değil, iç mesele oldu haberiniz olsun. Suriye konusu, Suriye’deki Kürtlerin varlığı ve insani hak arayışları nedeniyle, artık bir ‘’dış politik’’ konu olmaktan ziyade, Türkiye için bir ‘’iç politik’’ konudur.
Hani Suriye’de Kürtler şurayı ele geçirdi burayı ele geçirdi haberleri sonrası çıldıran öfkelenen, kabullenmekte zorlananlar ve açıkça Kürt varlığından rahatsızlanığ zoruna giden bir kısım ırkçı var ya, onlara şöyle en şıkından,  aydınlığından bir günaydın olsun.
Hani Suriye Kürtlerinin sorunun başından beri olaylara müdahil olmayan ama Suriyeli Kürt lider Meşal Temmo’nun katli sonrası ufak ufak sessiz duruşunu bozan Kürtleri ancak fark edip sadece tekerrüren ‘’istemezuk’’ babından nakaratlar yapan, bu duruma bilgisiz ve hazırlıksız yakalanan siyasiler var ya, onlara da şöyle en janjanlısından bir günaydın olsun.

Ne Sanıyordunuz ?...
Kimlik dahi verilmemiş Suriye Kürtlerinin kimliklerinden ‘’sittinsenelik’’ bir zaman dilimini kapsayacak şekilde vazgeçtiklerini mi sanıyordunuz ?..
İnsani temel haklarından yoksun Suriye Kürtlerinin bu haklarını gün gelip aramayacaklarını mı sanıyordunuz ?
O insanların on yıllardır süren zulüme eywallah edeceklerini mi sanıyordunuz ?
Suriye Kürtlerinin de Türkiye’deki Kürtlere on yıllarca ve haksızca dendiği gibi, ''terörist'', ''terör örgütü mensubu'' diyerek, haklarına kavuşmalarının engellenebileceğini mi sanıyorsunuz ?
Hala böyle sanıyorsanız ALDANIRSINIZ.. hem de çok !

Aklın Gereği....
Unutmayın ki siz onları tehdit olarak gördükçe, dışladıkça ve uzak durdukça, Suriye ve Irak Kürtleri daha da yakınlaşacaklardır birbirlerine...
Unutmayın ki bu coğrafyada, sizin dünyada kendinizden başka dostunuz yok cümlesini ifade ederken gözden kaçırdığınız tek samimi dostunuz Kürtlerdir.
Unutmayın ki artık akıllı olmak ve coğrafyamızda yaşayan Suriyeli, Iraklı hatta İranlı, tüm Kürtlerle stratejik, politik ve ekonomik müttefik olmak durumundayız.
Türk ve Kürt halklarının arasına giren eski devlet mahsulu kara kedi terör örgütünü ancak bu işbirliği ve müttefiklik anlayışı ile başımızdan savabiliriz.
Nasıl ki Türkiye ile ekonomik anlamda entegre olmuş bir Irak Kürdistan’ının bize zararı yok bilakis katkısı vardır, Suriye de söz konusu olabilecek bir Suriye Kürdistan’ının Türkiye’ye zararı yok faydası vardır. Keşke Suriye de de Irak taki gibi bir Kürdistan kurulsa.
Artık dünyadaki savaşların maksatlarının, yeni topraklara sahip olmak değil, enerji ve ürettiğini satabileceği yeni pazarlara sahip olmak üzerine kurgulu olduğunu görmüyor musunuz ?
Suriye’nin kuzeyinde bir Suriye Kürdistan’ı kurulur yada kurulmaz bunu süreç göstercek ama bana kalırsa Türkiye, Suriye Kürtlerine mesafeli duracağına tam tersine onlara sahip çıkmalı, destek olmalı ve Türkiye ile ekonomik anlamda entegre bir bölge yaratılmasına çaba sarf etmelidir.
Umarım bu sefer bölgede treni kaçırmayız da, ta baştan bu tarihi pozisyonu hiç değilse bu sefer alabilmeyi ülke olarak başarırız.
Bir çift söz de canım ülkemde maalesef aynı havayı solumak zorunda olduğum Türk ve Kürt faşistlere...
Sizin zorunuza gitsede, Suriye Kürtlerinin de bir şekilde statü ve insani haklarını geri alma vakti gelmiş görünüyor...
Kardeştiniz ya hani...
Kardeşleriniz için SEVİNİN ŞİMDİ !

26 Temmuz 2012
Twitter : @cngzkync