3 Temmuz 2012

Barışa Kurşun



Bir önceki yazımda...
‘’Barış demek çözüm demek, ne kadar da zormuş ülkemde’’ diyerek bu hakikate dikkat çekmiştim.
Daha bir gün ya geçti ya geçmemişti ki, terör yine bir canımızı aldı.
Bu sefer de barışa, günlerdir Feqiye Teyran, Van Denizi Su Sporları Festivali, Van Kedisi Güzellik Yarışmaları gibi etkinliklerle depremin izlerini yok etmeye çalışan depremzede Van’da sıkıldı o hain kurşun.
Kendi ailesi de bir depremzede olan, tahsilini yaparken iktisat okumuş ancak bu meslekte kendine belki de bir geçim imkanı bulamadığı için polisliği seçmiş, Erciş’li gencecik biriydi Murat Dilmaç. Görev yeri aslında İstanbul’du ve Van değildi, ancak ailesinin de yaşadığı Van’daki konteyner kente tayinini istemişti. O gece ailesinin de depremzede olması nedeniyle yaşamak durumunda olduğu konteyner kentte nöbetçiydi.
Barış dilinin öne çıkmasından, silahların susmasından ve çözümden yana söylemlerin bu günlerde çokça duyuluyor olmasından, elbette birileri rahatsız olacaktı ve olmuştu. Savaş baronları bu durumu hazmedebilirler miydi ? Kabullenebilirler miydi ? Tabii ki hayır. Kandan nemalananların her zaman ki gibi yapacakları malumdu ve beklenen şey ne yazık ki yine oldu. Bir can daha gitti. Onlar için ölenin öldürülenin milliyeti, inancı ve dilinin zerre kadar önemi yoktu ki. Kirli ve kanlı savaşları devam etmeliydi.
Murat Dilmaç’a Yaradandan rahmet dilerken acılı ailesine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Tıpkı bu kirli savaşta her cenahtan milliyetinin, inancının, dilinin önemi olmadan öldürülen Anadolu’nun tüm vatan evlatları gibi onun da mekanı cennet olsun. Acı hepimizin acısıdır.
Analar, babalar, kardeşler, Anadolu topraklarında barış ve huzur içinde bir arada yaşamak isteyen halklarının tüm yiğitleri, hepimizin başı bir kez daha sağ olsun.
Barış dilini küçümseyenler...
Ve siz barış diyen dilleri, savaş bitsin, silahlar sussun diyenleri önemsizleştirip itibarsızlaştırmaya çalışan ön yargılı ahmaklar.. Artık bu güne bakın geçmişi unutun savaş tamtamcılığından vazgeçin.
Açın gözlerinizi kulaklarınızı kalplerinizi artık. Duyun ! Görün ! Anlayın !
Ölüyoruz Ya Hu Ölüyoruz ... Hepimiz Ölüyoruz... !

Yeter Öldüğümüz YETER ! ...

03 Temmuz 2012
Twitter @cngzkync